Σχετικά με εμάς

Ιστορικό

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ΄΄Η Ένωση΄΄ έχει μία παράδοση περισσότερο από 80 χρόνια στην περιοχή μας. Ιδρύθηκε το 1935 ως Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου και το 1975 ενσωμάτωσε την περιοχή της Ναυπακτίας με την ονομασία Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου-Ναυπακτίας. Το 2012 σύμφωνα και με τον νέο νόμο 4015/2011 μετατράπηκε σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό με την νέα επωνυμία Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ‘’Η Ένωση’’.

Ημερομηνία σταθμός της τότε Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου ήταν τον Αύγουστο του 1953 με την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου των Κεντρικών Γραφείων και  Αποθηκών στην Ι.Π. Μεσολογίου, έδρα μέχρι και σήμερα του Συνεταιρισμού. Τα νέα κεντρικά γραφεία και αποθηκευτικοί χώροι πρόσφεραν για την εποχή εκείνη αρκετές καινοτόμες υπηρεσίες στους αγρότες της περιοχής.

Έχοντας πάντα ως στόχο και σκοπό την εξυπηρέτηση των Αγροτών, την περίοδο 1981-1983 ο Συνεταιρισμός πραγματοποίησε έως τότε τα μεγαλύτερα επενδυτικά του σχέδια, την απόκτηση και εκσυχρονισμό των ξηραντηρίων καλαμποκιού στην περιοχή Βάλισσα Λεσινίου, συνολικής χωρητικότητας και επεξεργασίας 12.000 τόνων, την κατασκευή ξηραντηρίου καλαμποκιού δυναμικότητας 2.000 τόνων στην περιοχή του Ευηνοχωρίου και την κατασκευή του μοναδικού τότε στην Δυτική Ελλάδα Εκκοκκιστηρίου βάμβακος. Οι επενδύσεις αυτές ήταν φυσικό να αλλάξουν  τον χάρτη των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας νέες δυνατότητες και επενδυτικές ευκαιρίες στους Αγρότες.

Παράλληλα των Νέων επενδύσεων ακολούθησε η αύξηση των καταστημάτων πώλησης αγροτικών εφοδίων του συνεταιρισμού και των αποθηκευτικών κέντρων διανομής, σε περισσότερες από 12 Δημοτικές Κοινότητες, εξυπηρετώντας περισσότερους από 13.000 παραγωγούς.

Το 2002 κατασκευάζει στην περιοχή της Σταμνάς Αιτωλοακαρνανίας, εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας Καλαμών, δίνοντας την δυνατότητα στο προϊόν των παραγωγών της περιοχής να ξεπεράσει τα εθνικά μας σύνορα και να εισέλθει σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού.

Χρονιές Σταθμός στην ιστορία της Ένωσης είναι και η περίοδος 2010-2012, που εν μέσω της οικονομικής κρίσης και επενδυτικής ασφυξίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού, αποφάσισε την πραγματοποίηση τριών μεγάλων επενδυτικών σχεδίων που ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν ο εκσυγχρονισμός των γραμμών παραγωγής, η επέκταση των αποθηκευτικών χώρων και η κατασκευή νέου κτηρίου με νέα γραμμή παραγωγής μικροσυσκευασίας, στο εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς ποικιλίας Καλαμών ‘’Αιτωλική Γη’’. Η επόμενη μεγάλη επένδυση ήταν η παραγωγή ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά), παραγωγής 0,5MW, τα οποία εγκαταστάθηκαν στις στέγες των βιομηχανικών και κτιριακών της εγκαταστάσεων και η μεγαλύτερη επένδυση ήταν η κατασκευή του Εργοστασίου παραγωγής σύνθετων ζωοτροφών ‘’αιτωλία’’, το οποίο προσφέρει στους κτηνοτρόφους ποιοτικές τροφές, απορροφώντας παράλληλα το μεγαλύτερο μέρος των παραγόμενων πρώτων υλών της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς.

Αριθμός Εθνικού Μητρώου Συνεταιρισμών του Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας »Η Ένωση»: (0701020)

Γιατί μας εμπιστεύονται

Η φιλοσοφία του Συνεταιρισμού και ο σκοπός του είναι μέσα από τις δραστηριότητες που αναπτύσσει, να προσδίδει αξία στην δουλειά και τον μόχθο των αγροτών, προσφέροντας τους προϊόντα και υπηρεσίες με υψηλή ποιότητα και ανταποδοτικό όφελος.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό τον Συνεταιρισμό οτι έχει ξεκάθαρο σκοπό, που μπορεί να διατυπωθεί ως «υπάρχουμε για τους αγρότες» και ο σκοπός αυτός έχει γίνει βίωμα και τρόπος άσκησης οποιασδήποτε δραστηριότητας, όχι μόνο στα μέλη και τη Διοίκηση αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους. Επίσης ο Συνεταιρισμός έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει μία απόλυτα σύγχρονη αντίληψη για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας που περιλαμβάνει παραγωγικές δραστηριότητες για προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της, σύγχρονο εξοπλισμό με σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, υιοθέτηση Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων με όλες τις σχετικές πιστοποιήσεις και κυρίως στελέχωση με εξαίρετο προσωπικό, επιστημονικό και τεχνικό, που αξιοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους του Συνεταιρισμού και προσδίδει αξία στο παραγόμενο έργο.

Οι Δραστηριότητες μας

Οι Δραστηριότητες μας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημέρωση για τα τρέχοντα αγροτικά θέματα

ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Ομάδες Παραγωγών, ΟΕΦ Μεσολογγίου, Ο.Π. Βάμβακος Μεσολογγίου

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Προϊόντα »Αιτωλική Γη», Ζωοτροφές »Αιτωλία», Προϊόντα Βάμβακος

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παραγωγικές Μονάδες, Καταστήματα εμπορίας αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων

Μείνετε μαζί μας

Ακολουθήστε μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Client 7
Client 6
Client 5
Client 4
Client 3
Client 2
Client 1