το Εργοστάσιο

Το Νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο σύνθετων ζωοτροφών ‘’αιτωλία’’ δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2011 από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ‘’Η Ένωση’’, στην περιοχή Βάλισσα Οινιαδών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Κατασκευάστηκε δίπλα από τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ξηραντηρίου καλαμποκιού και λοιπών δημητριακών καρπών, με αποθηκευτικούς χώρους 10.000 τόνων.

Ο εξοπλισμός

Η μονάδα είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας προερχόμενα απο τους πιο αξιόπιστους Ευρωπαίκούς οίκους (Skiold, Andritz, …). Ο μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός ακολουθεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αυτό επιβεβαιώνει την σιγουριά για παραγωγή άριστων προϊόντων.

Στην καρδιά του εργοστασίου έχει εγκατασταθεί ο πλέον σύγχρονος καινοτόμος μύλος άλεσης, ο οποίος αντιγράφει την παραδοσιακή λειτουργία των παλιών πετρόμυλων, επιτρέποντας στους καρπούς να διατηρούν την ινώδη μορφή τους και την υψηλή τους διατροφική αξία.

Γενικά χαρακτηριστικά

Οι διαδικασίες παραγωγής και λειτουργίας της νέας μονάδας ακολουθούν τα πρότυπα ISO & HACCP.

Οι παραγόμενες ζωοτροφές ελέγχονται ποιοτικά από το ιδιόκτητο εργαστήριο του συνεταιρισμού και από συνεργαζόμενα πανεπιστήμια της Ελλάδος. Για την παραγωγή των ζωοτροφών «αιτωλία» χρησιμοποιούνται επί τον πλείστον Α’ ύλες δημητριακών καρπών προερχόμενες απο τις καλλιεργούμενες εκτάσεις της περιοχής Μεσολογγίου, οι οποίες συλλέγονται και αποθηκεύονται στα ιδιόκτητα σιλό των ξηραντηρίων καλαμποκιού του συνεταιρισμού χωρητικότητας 10.000 τόνων.

Οι τροφές είναι εμπλουτισμένες με τα απαραίτητα στοιχεία απο βότανα (ρίγανη, θυμάρι, …) της Ελληνικής φυσης, καθώς και βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απο τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς οίκους. Όλα τα προϊόντα είναι συσκευασμένα σε σάκους 25 kgr.